Γιατί Δροσοσταλίδα

Εμπνευστήκαμε το όνομά μας από το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Δημητρακόπουλου. Μια δροσοσταλίδα ξεκινάει το ταξίδι της από τον ουρανό ως τη γη αναζητώντας να μάθει ποιο είναι το όνομά της. Στη διαδρομή συναντάει πολλούς και διάφορους, έναν αετό, ένα κύμα, ένα μπουκάλι, ένα λουλούδι, μια πασχαλίτσα. Κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το όνομά της. Το βράδυ που κοιμάται, επιστρέφει στον ουρανό και το πρωί ξεκινάει και πάλι την αναζήτησή της. Στο τέλος, η δροσοσταλίδα συναντάει το σπόρο μιας φράουλας και τον ρωτάει:

"-Αλήθεια; Αλήθεια εσύ ξέρεις το όνομα μου;
-Ναι, απάντησε ο σπόρος, το ξέρω. Σε λένε ΖΩΗ και σε περίμενα, της είπε και την αγκάλιασε σφιχτά..."

Η Ψυχοθεραπεία και η Συμβουλευτική, καθώς και η συμμετοχή σε ομάδες σχετικών θεματικών, είναι το ταξίδι που κάνει ο θεραπευόμενος στην προσπάθειά του να δώσει απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής του. "Ποιος είμαι;", "Τι μου συμβαίνει;", "Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά;", "Πώς μπορώ να σχετιστώ καλύτερα με τους άλλους;".

Όπως η δροσοσταλίδα αγκαλιάζει το σπόρο της φράουλας και του δίνει ζωή, έτσι και ο θεραπευόμενος μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και τη συμβουλευτική κατορθώνει να πετύχει τους στόχους του και να ανθίσει!

//www.drosostalida.gr/wp-content/uploads/2015/02/about-us.jpg

Η Έφη Θεοδωροπούλου είναι εικονογράφος, graphic designer και δημιουργός comics. Έχει εκδώσει προσωπικές της δουλειές και έχει πάρει μέρος σε πολλές συνεργασίες και εκθέσεις (“3isters”,“I want to be a comicbook”, “Η τσαλακωμένη Ουρά”, “The very closed circle”, κ.α.). Σήμερα ασχολείται επίσης με τοιχογραφίες και μαθήματα ζωγραφικής και κόμιξ σε παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες και για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική της σελίδα στο facebook: Darklines - Efi Theodoropoulou