Θεοδοσιάδου Κωνσταντίνα

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

 

Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1984 στη Θεσσαλονίκη.

 

Το 2002 εισήχθη μέσω των Πανελλήνιων εξετάσεων στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά το τρίτο έτος των σπουδών της διάλεξε ως βασική της κατεύθυνση την Ψυχολογία. Αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 2006 με βαθμό πτυχίου 7.12 (Λίαν Καλώς).

 

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, κατά περιόδους πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Χαμόγελο του Παιδιού και τον ΟΚΑΝΑ.

 

Από το 2009 μέχρι το 2011 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο City College, τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, με τίτλο MSc in Psychology and Counseling. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με την απόκτηση του πτυχίου με διάκριση (merit). Στα πλαίσια του master εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα “Choosing the right counsellor: The role of first impressions in selecting a counsellor”.

 

Τον Ιανουάριο του 2013 μετακόμισε στο Ρέθυμνο, όπου ανέλαβε το συντονισμό της Ομάδας Αυτοβοήθειας που λειτουργεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Κ.Ψ.Υ). Παράλληλα, ασχολήθηκε εθελοντικά με τη λειτουργία της Κοινωνικής Λέσχης “Φως” του Κ.Ψ.Υ. και την οργάνωση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ρεθύμνου. Κατά το δεύτερο χρόνο παρουσίας της στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου πραγματοποίησε, παράλληλα με τα παραπάνω, ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής με λήπτες υπηρεσιών του Κέντρου. Την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου του 2015 απασχολήθηκε επίσης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρεθύμνου στη θεματική ενότητα “Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων”.

 

Το Σεπτέμβριο του 2015 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Το Δεκέμβριο του 2016 προχώρησε μαζί με τη συνάδελφό της, Σοφία Μουρατίδου, στη σύσταση του Κέντρου Ψυχολογικής Στήριξης και Προσωπικής Εξέλιξης “Δροσοσταλίδα”.